Je kent Excel natuurlijk allang, alleen weet je ook wat je er allemaal mee kan? Veel mensen die Excel gebruiken, gebruiken nog geen 25% van de software. Veelal voor huis-tuin-en-keuken gebruik en niet om lastige berekeningen te maken. Wij hebben een groot aantal goede Excel voorbeelden die je zo kunt gebruiken om handige overzichten te maken. Zoek je nog een goedkoper versie van Excel? Dan hebben wij een mooie samenwerking met Software Suite. Hier kun je tegen zeer voordelige tarieven Office licenties kopen. Zo kun je met een gerust hart aan de slag met Microsoft Excel. Softwaresuite office geeft jou direct een voordeel.

Excel formules uitgelegd

Excel is een programma wat niet meer weg te denken is uit ons dagelijksleven. Zakelijk werken we met Excel en zakelijk is Excel ook een grote speler. Er is ook heel veel mogelijk met het programma. Zoveel zelfs dat de meeste mensen slechts een zeer beperkt deel gebruiken. Formules zijn zo ongeveer de basis van Excel. Met slimme formules kun je eenvoudig de mooiste berekeningen maken. Handig voor vanalles en nog wat! Maar hoe maak je nu een goede formule?

Basis functies

Excel heeft een aantal basis functies handig voor je samengevat in bijvoorbeeld knoppen. Door middel van deze knoppen kun je door 1 druk op de knop een totaal uitrekenen. Die formule gebruikt iedereen zowat dagelijks, dus is het handig dit standaard aan te bieden. De knop kun je vinden onder de titel "Auto SOM" binnen het "Start" tabblad in Excel. Je vindt deze functie afgebeeld met het Sigma Σ teken.

Excel doet het werk

Het is de kunst zo om te gaan met Excel dat het er voor zorgt dat jij zo weinig mogelijk handmatig moet invullen. Hier zijn lastige en vaak ingewikkelde formules voor te bedenken. Dat kun je leren met verschillende cursussen, maar wij hebben al het een en ander voor je gedaan. Op deze manier willen wij je nog meer uit de software laten halen. Deze pagina voorzien wij continue van nieuwe templates welke jij direct kunt gebruiken. Kom dus ook vaker terug om te zien of wij nog handige templates hebben toegevoegd. Heb jezelf een handige template welke wij zouden mogen gebruiken? Dan plaatsen wij deze graag op de pagina. Op die manier kunnen anderen en ook direct gebruik van maken. Je kunt hiervoor contact opnemen met ons via de contactpagina.

Handige Excel linkjes

Natuurlijk hoef je zelf niet alles uit te zoeken op het gebied van Excel. Google is ook hier je vriend. Veel formules zijn namelijk al eens door iemand anders bedacht en beschreven. Zo hoef jij niet vanaf stap 1 te beginnen. Internet staat vol met informatie over Excel. Wij kunnen dit overtypen, maar makkelijker leek het ons dat we een lijstje met linkjes voor jou kunnen opstellen. Handige Excel linkjes waar je meer informatie kunt vinden over Excel formules, Macro's, templates, en veel en veel meer.


©2016 - Rente-berekenen.nl - Hoe kun je de rente berekenen van een lening of hypotheek? Wij leggen dat uit. | Download | Partners | Over ons | Contact | Disclaimer