Wat is negatieve rente?

We kennen het nog niet echt, maar het kan voorkomen dat je geld moet betalen om je spaargeld te bewaren bij de bank. Zoals iedereen wel weet is sparen een stabiele vorm van het ontvangen van rente. Jij spaart bij de bank en de bank beheert je geld. In ruil voor het vertrouwen in de bank krijg je een vergoeding over je spaartegoed. Met de negatieve trend in de rente ontwikkeling kan het gebeuren dat de rente negatief wordt. De bank gaat dan geld vragen voor het beheer van je spaartegoeden. Voor veel mensen het moment om het spaargeld van de bank te halen en in andere oplossingen te stoppen. Zo valt te denken aan beleggen of gewoon thuis het spaargeld bewaren. Met uiteraard alle risico's van dien. Wil je weten wat het kost om je spaargeld bij een bank onder te brengen? Dan kun je dat op deze pagina uitrekenen. Momenteel zijn alleen grote bedragen belast met negatieve rente. Die rente lijkt vaak niet hoog, maar kan bij grote spaarbedragen als snel oplopen. Door dit vooraf te berekenen kun je voor je zelf een afweging maken of het wellicht zinvoller is om een andere bank te selecteren.

Rente niet zaligmakend

Rente is voor veel mensen een kleine inkomstenbron. Leuk die paar euro of tietallen euro's, maar niet echt vetpot. Zeker niet in deze fragiele economische tijden. Kijk dus als je spaargeld hebt en je er mee wenst te verdienen naar andere mogelijkheden dan sparen. Verdiep jeezelf eens in beleggen of in het kopen van steen (huis, vakantiehuis, etc.) daar kun je nog een prima rendement mee halen. Uiteraard kost dit wel wat meer werk dan het stallen van je spaargeld bij de bank. Het kan dan ook een behoorlijke aanslag zijn op je tijd als je, je bijvoorbeeld in beleggen gaat verdiepen. Bepaal ook voor jezelf hoe erg het is om een paar procent of tienden van een procent te moeten betalen aan de bank om je spaargeld te beheren. Zie het als een soort van verzekeringspremie. Wanneer je het geld thuis opslaat bestaat de kans op een inbraak waarbij je, je geld kwijt kunt raken. Die mogelijkheid is bij een bank vele malen kleiner. Dat geeft ook rust, je geld is bij de bank in relatief veilige handen. Kijk dus niet alleen naar de rente welke je ontvangt of moet betalen, maar kijk naar het grotere geheel. Bepaal dan hoe lonend sparen in jouw situatie is.


©2016 - Rente-berekenen.nl - Hoe kun je de rente berekenen van een lening of hypotheek? Wij leggen dat uit. | Download | Partners | Over ons | Contact | Disclaimer